Werken in de Cloud

Home » Werken in de Cloud

Waarom werken in de Cloud?

Werken in de Cloud brengt veel voordelen met zich mee. Met werken in de Cloud bedoelen we dat u data opslaat op een locatie op het internet. Google Drive en Microsoft OneDrive zijn voorbeelden van Cloud opslag. Voor zakelijk gebruik zijn dit niet de beste oplossingen. Gelukkig biedt ICT Roermond u een betaalbaar alternatief. Wij hebben onze diensten verdeeld in twee doelen. Cloud Back-up en Cloud Opslag. Cloud Back-up zorgt ervoor dat u een back-up kan maken in de Cloud van uw bestanden. Dit is ideaal als u ook gebruik maakt van een NAS (netwerkschijf) of een server heeft. Met Cloud Opslag heeft u helemaal geen server meer nodig! Alle data wordt online opgeslagen en gesynchroniseerd met uw werkstations en laptops. Zo kan er ook eenvoudig thuisgewerkt worden en staat uw data altijd veilig. Met een back-up die elke 6 uur op de server wordt uitgevoerd bent u ervan verzekerd dat u nooit meer gegevens kwijt raakt.

Alle Cloud servers waarvan ICT Roermond gebruikt maakt staan in Nederland. Uw bestanden blijven dus altijd beschermd onder de Nederlandse Privacywetgeving. Dat is wel zo’n prettig gevoel voor u en uw klanten! Met Cloud opslag is het ook erg eenvoudig om bestanden te delen met andere computers en gebruikers binnen uw bedrijf.

Cloud Back-up

Maakt u gebruik van een centrale opslag voor uw bedrijf? Zoals een NAS (netwerkschijf) of een server? Of staat alle data op één werkstation? Dan is Cloud back-up de oplossing voor u. Deze volledig geautomatiseerde back-ups worden uitgevoerd volgens een vooraf besproken schema. U wordt volledig ontzorgd. U hoeft zelf geen back-ups meer te maken en u heeft altijd een kopie van uw bestanden veilig in de Cloud opgeslagen staan.

Zelfs als uw uw NAS of server in RAID heeft geconfigureerd of een externe hardeschijf heeft aangesloten waar u uw back-ups op maakt is de kans op data verlies reeel. Op sommige zaken heeft u niet altijd invloed, denk bijvoorbeeld aan brand of blikseminslag. Door een kopie van uw data op een externe locatie op te slaan kunt u zelfs deze risico's afdekken. Cloud Back-up is een kleine investering voor het veilig stellen van uw bestanden. Alle data wordt uitsluitend op Nederlandse servers opgeslagen. Uw bestanden zijn beschermd onder de Nederlandse privacywetgeving. Dit is voor zowel u als uw klanten een prettig gevoel.

Kenmerken van Cloud Back-up

Veilig in de Cloud
Alle belangrijke bestanden veilig in de cloud. Zo raakt u nooit meer iets kwijt.
Centrale Opslag
Cloud back-up is geschikt voor het back-uppen van een centrale opslag zoals een werkstation, file server of NAS-server.
Mobiele toegang
Cloud back-up is ook toegankelijk vanaf smartphones en tablets. Zo heeft u overal toegang tot uw gegevens. Er zijn apps beschikbaar voor (IOS en Android)
Automatische Back-ups
Automatische back-ups volgens een samengesteld back-up schema.
 
 

Cloud Opslag

Cloud opslag is meer dan alleen gegevens opslaan in de Cloud. Met Cloud opslag gaat u echt werken in de cloud. Bestanden worden real-time gesynchroniseerd met de Cloud en gedeeld met gebruikers.  Zo kunnen er mappen aangemaakt worden zoals Directie; Administratie en Algemeen waaraan rechten toegekend kunnen worden per gebruiker. Cloud opslag is alleen toegankelijk vanaf vooraf afgesproken locaties. Dit voegt een extra laag beveiliging toe aan de Cloud opslag van ICT Roermond. Dit maakt onze Cloud opslag ook geschikt voor bedrijven die werken in de advocatuur of bewindvoering. 

Op de Cloud server worden elke 6 uur back-ups gemaakt van uw data. Buiten het feit dat het zo erg moeilijk wordt om nog eens een bestand kwijt te raken, zorgt het er ook voor dat de Cloud opslag van ICT Roermond ransomware proof is!

Bestanden selectief delen met uw organisatie

Directie, administratie of een algemene map toegankelijk voor iedereen. Deel en bescherm uw bestanden voor alle gebruikers binnen uw bedrijf. Door mappen te koppelen aan gebruikers(groepen) kunt u per hoofdmap de rechten aanpassen.

Geen investering nodig

Door gebruik te maken Cloud opslag heeft u geen lokale server of NAS meer nodig. Dit bespaard veel kosten in aanschaf en onderhoud en u heeft altijd de zekerheid dat uw bestanden veilig zijn. Als u al een lokale server heeft kan deze ook in combinatie met Cloud opslag gebruikt worden. Door Cloud opslag van ICT Roermond te combineren met een lokale server of NAS, kunt u lokaal en thuis werken met de zekerheid dat er een externe back-up gemaakt wordt.

Ook onderweg toegang tot uw bestanden

Met Cloud opslag van ICT Roermond kunt u ook onderweg uw bestanden inzien. Dit geld niet alleen voor uw laptop maar ook voor uw smartphone of tablet. Ideaal voor als u bij uw klant op locatie bent en documenten of voorbeelden wilt laten zien! Er zijn apps voor IOS en Android. Wijzigingen worden bijgewerkt zodra u verbinding maakt met een van de vertrouwde locaties.

Digitaal Archief

Heeft u een groot digitaal archief? Ter uitbreiding van Cloud opslag heeft ICT Roermond ook Cloud archief. Met Cloud archief kunt u tegen een gereduceerd tarief ruimte huren op de Cloud server voor uw digitaal archief. Er worden tot 7 jaar back-ups gemaakt van dit digitaal archief. Na de 7 jaar blijven de bestanden gewoon toegankelijk. De opslag groeit naadloos mee met uw behoefte voor opslag. Zo heeft u uw bestanden veilig in de cloud maar betaald u nooit teveel.

Kenmerken van Cloud opslag

Schaalbaar
Cloud opslag van ICT Roermond is volledig schaalbaar naar uw onderneming.
IP filtering
Alleen toegang vanaf vooraf afgesproken locaties. Zo kan niemand anders bij uw data.
Veilig
De server is zelf beveiligd met een antivirus die alle data scant zodat geen virussen mee geüpload worden.
Automatische Back-ups
Elke 6 uur wordt er automatisch een back-up gemaakt van alle data die opgeslagen staat in de Cloud.