Blog

Diensten Nieuws

Nieuwe webhost: ICT Cloud Service

Wat ben ik trots om te melden dat ICT Roermond zijn dienstverlening weer uitbreidt! De nieuwe dienst heet: ICT Cloud Service. Vanaf nu bieden wij ook webhosting aan. ICT Roermond beheert veel websites gehost bij verschillende hosting bedrijven. Dit brengt regelmatig frustraties met zich mee want elke dienst is anders, elk hosting bedrijf biedt andere mogelijkheden en iedereen plaatst de instellingen onder een ander menu’tje. Dan hebben we het nog niet gehad over de ondersteuning, of het gebrek, ervan dat we vaak tegen komen. Daarom heeft ICT Roermond besloten zelf een server te huren voor zijn klanten.

Dit stelt ICT Roermond in staat om betere ondersteuning te geven aan zijn klanten. Hierdoor kunnen wij onze klanten een centraal platform aanbieden en alles regelen van a tot z. Dit sluit perfect aan bij ons doel om een totaaloplossing te zijn voor ZZP’ers en kleinbedrijven.

Klinkt mooi, kan iedereen nu een domeinnaam registreren bij ICT Roermond? Nou nee, nog niet althans. We hebben nu een paar maanden proef gedraaid en zijn erg onder de indruk van de mogelijkheden en de prestaties. In het komende jaar zullen eerst de huidige klanten van ICT Roermond een aanbod krijgen om over te stappen op de hostingdienst van ICT Roermond. Ook zullen we nieuwe websites die ICT Roermond ontwikkelt direct onderbrengen op onze eigen server.

Hierna zetten we onze diensten open voor iedereen. Daarom is de informatie gegeven op de website nu vrij beperkt. Je kunt bijvoorbeeld wel controleren of de domeinnaam die je wilt registreren vrij is, maar het registreren is nog uitgeschakeld tot de service open gaat voor iedereen.

Om alles overzichtelijk te houden staan deze diensten op een andere website. Namelijk https://www.ictcloudservice.nl. Daarnaast willen we nog andere cloud diensten aanbieden via dit platform zoals Cloud opslag, Cloud back-up en Hosted Microsoft Exchange. Hoe zich dat allemaal precies gaat vormgeven wordt nog bekeken en blijft nog even een verassing.

Heb jij een website gemaakt door ICT Roermond? Dan krijg je vanzelf een bericht van ons zodra het huidige hosting termijn bijna verlopen is.