Internet en E-mail

ICT Roermond sluit uw internetmodem aan en stelt de e-mailadressen in op uw computer, smartphone en tablet. Soms krijgt u de installatie cadeau als u een contract aangaat met een internet service provider. Toch krijgt u vaker wel dan niet de doos opgestuurd met hierin het modem, de benodigde bekabeling en als u een monteur wilt dan zijn deze voor eigen rekening. Dan kan het handig zijn een bedrijf uit de buurt te pakken die dit voor u uit komt voeren. Geen voorrijkosten en bij ons kunt u ook terecht voor andere problemen zoals computer reparatie. Een bekend gezicht voor alle problemen, dat is wel zo fijn!

Internet aansluiten
Heeft u bij het afsluiten van een internetabonnement ook een doos thuisgestuurd gekregen met hierin het modem? ICT Roermond sluit deze voor u aan. Wij sluiten het internetmodem voor u aan, wachten tot het internetsignaal werkt en stellen de WiFi verbinding voor u in. Wij gaan niet weg tot het internet werkt op alle apparaten.

ICT Roermond kan u ook van dienst zijn met slecht wifi signaal of een onstabiele wifi verbinding.

E-mail

Bij uw internet service provider krijgt u meestal ook een e-mailadres. Dit e-mailadres kunt u benaderen via webmail, maar het is handiger dit te doen via een e-mailclient zoals Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird of Mail. ICT Roermond stelt voor u uw e-mailadres in en controleert welke e-mailclients al op uw computer geïnstalleerd staan. Wij leggen u de voor- en nadelen uit waarna u een afgewogen beslissing kunt maken welk programma u wilt gebruiken. Wij leggen u ook de voor en nadelen uit van POP3 en IMAP. De twee protocollen, waaruit u bij vrijwel alle internet service providers kunt kiezen, voor het ophalen en inzien van uw e-mail.

POP3 of IMAP?
ICT Roermond adviseert het gebruik van IMAP. Zeker als u met meerdere apparaten uw e-mail wilt controleren. Bijvoorbeeld een computer en een telefoon of tablet. Met deze methode ziet uw inbox en mappenstructuur op alle apparaten er hetzelfde uit en bij een computercrash raakt u geen e-mail kwijt.