Blog

Nieuws Tips

Chromecast zakelijk gebruiken?

De Chromecast heeft geen introductie meer nodig. Sinds de release in 2013 heeft hij de weg naar menig huiskamer gevonden. Ook zakelijk is dit kleine apparaatje erg handig. Hoe en waarom? Dat leggen wij u graag uit!

 

Chromecast

Voor diegene die hem nog niet kennen. De Chromecast is er eigenlijk voor ontworpen om van elke tv een smart tv te maken. Vanaf elk apparaat waar Google Chrome, Netflix, Youtube, Plex of een van de vele andere apps op staat kun je direct streamen naar je tv. Dit is allemaal vrij duidelijk maar hoe past dit nou precies in een zakelijke omgeving?

 

Ambient

Als er niets gestreamd wordt naar de Chromecast dan laat hij standaard een Ambient background zien. Oftewel, er komen plaatjes voorbij. Deze plaatjes haalt de Chromecast van een aantal bronnen van het internet. Echter kun je ook zelf, via de Google Home app, de achtergrond aanpassen. Je kunt via je Google Account i.c.m. Google Foto’s een album aanmaken met hierin afbeeldingen die relevant zijn voor uw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan uw logo, reclame tekst en andere relevante informatie voor uw klanten. U kunt zoveel plaatjes in zo’n album plaatsen als u wilt. De Chromecast speelt ze een voor een af en de snelheid tussen de plaatjes die kunt u zelf ook nog instellen. Naast de achtergrond die u kunt aanpassen laat de Chromecast ook nuttige informatie zien zoals de tijd en de temperatuur.

 

Iedereen kent het

De kracht van de Google Chromecast zit hem in het gebruiksgemak. ICT Roermond plaatst ze in meer en meer vergaderruimtes vanwege het gebruiksgemak. De kans is groot dat de persoon die gebruik maakt van de vergaderruimte thuis ook zo’n kastje aan de tv heeft hangen. Je hoeft niet meer met kabels te slepen want alles is volledig draadloos en werkt via uw WiFi verbinding. Geen gesleep meer met kabels en niet meer uit te hoeven vogelen hoe zo’n beamer werkt, ideaal toch?

 

Veelzijdig

De Chromecast is erg veelzijdig. Buiten het gebruik voor reclame en informatie kunt u er foto’s, video’s, PowerPoints of gewoon uw bureaublad op weergeven. Omdat de Chromecast met zo’n beetje elk apparaat compatibel is hoef je zelf niet eens meer verplicht een computer mee te nemen. Vanaf tablet en telefoon kun je haast alles weergeven. Je kunt eenvoudig switchen tussen bronnen (Youtube, PowerPoint etc) waardoor het erg handig is. Ook als je met meerdere mensen in een ruimte informatie wilt delen kun je snel vanaf verschillende apparaten informatie delen.

 

Kosten

Het grootste voordeel van de Chromecast is toch wel de prijs. Het apparaatje kost maar liefst €39. To be fair, dit is exclusief de tv waarop je hem aansluit. Maar een Full HD beamer kost ook al snel €600 euro en dat is exclusief projectiescherm. Voor kleine bedrijven is dit de perfecte instap in narrowcasting voor wachtruimtes, vergaderruimtes en winkels.

 

Waarom gebruikt iedereen dit niet?

Zoals elke oplossing heeft ook deze limitaties. Heb je meerdere schermen in je kamer hangen? Dan is dit niet de oplossing voor jou. De schermen zullen nooit perfect synchroon lopen. Ook als je een reclame video in herhaling of in combinatie met afbeeldingen wilt laten zien is een andere oplossing wellicht beter. Het is wel mogelijk maar dit streeft zijn gebruiksgemak weer voorbij. Maar heb je een TV waarop je informatie of reclame wilt laten zien? Dan is dit wellicht de oplossing voor u!